Thursday, March 21, 2013

Tolak Pembangkang Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim!

Jacon Sagan mengingatkan rakyat khsususnya ahli SABERKAS untuk menolak pembangkang.  Mereka yang cuma datang pada musim PRU13 sahaja sememangnya tidak pandai bekerja.  Sekiranya pembangkang ini cekap bekerja mereka tidak akan diberhentikan jawatan dalam kerajaan.  

Kerajaan tidak pernah memberhentikan pekerjanya melainkan Timbalan Perdana Menteri yang pernah menjadi Menteri Kewangan dan cuba membawa beban hutang kepada Malaysia melalui IMF.  Untunglah Perdana Menteri kita sungguh bijak dan memecat Timbalan Perdana Menteri yang kurang kaliber untuk membawa Malaysia keluar daripada kancah hutang negara yang kronik.

Pembangkang juga pandai memutar-belit dan sebagai rakyat yang bijak kita seharusnya pandai menilai baik dan buruk.  Apabila Malaysia menghadapi krisis di Lahad Datu, PM telah menegaskan bahawa Sabah selama-lamanya milik Malaysia dan tidak boleh dituntut oleh mana-mana pihak luar!  Hal sebaliknya pula berlaku dalam kem pembangkang di mana mereka mahu membenarkan Sabah diberi kepada Sulu atau Filipina? Baca di sini.  Inikah kehebatan pihak pembangkang?
Tolak agenda tersembunyi pembangkang

MIRI (20 Mac 2013 - Utusan Borneo): Penduduk di Baram perlu berhati-hati dengan pihak pembangkang yang kini sedang bergiat aktif menyebarkan dakyah mereka, khususnya mengenai penolakan terhadap projek-projek pembangunan di kawasan itu.

Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Jacob Dungau Sagan memberitahu, tindakan pembangkang menghasut penduduk menentang projek pembangunan kerajaan di Baram mempunyai agenda tersendiri dan kepentingan mereka sahaja.

“Agenda mereka berbeza dengan agenda kerajaan. Agenda mereka adalah untuk kepentingan diri, tetapi agenda kerajaan adalah untuk membantu dan menyenangkan rakyat bukan menyukarkan rakyat,” katanya pada Majlis Pelancaran Rasmi SABERKAS Cawangan Telang Usan di sini, malam Ahad lalu.

Jacob yang juga Ahli Parlimen Baram mahu penduduk khususnya pengundi di Baram menolak agenda tersembunyi yang giat disebarkan pembangkang di kawasan tersebut termasuk isu penentangan terhadap cadangan projek mega, Empangan Hidroelektrik Baram (Empangan Baram).

Beliau juga menasihati penduduk supaya tidak melakukan protes atau menolak pembangunan yang dibawa kerajaan kerana setiap perancangan yang dibuat adalah untuk kebaikan dan bukan untuk menyukarkan rakyat.

Menurut beliau, hanya kerajaan pemerintah sedia ada iaitu Barisan Nasional (BN) dapat membawa pembangunan untuk kesejahteraan rakyat dan bukannya pembangkang yang hanya tahu menyebarkan dakyah menentang pembangunan kerajaan.

“Telang Usan yang pernah diperintah oleh pembangkang sebelum berjaya diambil semula oleh BN, masih dan amat memerlukan pembangunan daripada pelbagai segi kerana masih jauh ketinggalan.

“Oleh itu, saya meminta penduduk di Baram supaya terus memberi lebih banyak sokongan kepada kerajaan terutama calon BN pada Pilihan Raya Umum yang akan datang,” katanya.

Beliau berkata SABERKAS sebagai sebuah pertubuhan, boleh menjadi jambatan di antara rakyat dengan kerajaan dengan membantu menyebarkan polisi pembangunan kerajaan kepada rakyat.

0 comments:

Post a Comment

BN4Sarawak tidak bertanggungjawab atas segala maklumat yang dipetik dari laman ini. Ini adalah pemerhatian dan ulasan peribadi kami dan tiada kena mengena dengan Parti Barisan Nasional sebenar.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Blogger Theme by Lasantha - Premium Blogger Templates | Affiliate Network Reviews